Piercad!

Ohyes, jag har gjort min efterlängtade conch!
Ni kanske inte vet vad det är, eller hur man gör så nu ska jag förklara;

En conch är alltså en piercing genom brosket på örat och den görs med en kanyl. Först så stick piercaren igenom en kanyl där hålet ska sitta. Detta känns ungefär som när man tar ett blodprov i armvecket. När han sen tar ut kanylen och sätter in smycket känns det som om man ska dö med bara ett öra eftersom att det andra har någon idiot slitit bort från kroppen. Läkningen kan ta upp till ett halvår eftersom att det är genom brosket på örat.

Europa 2011

Nu är vi hemma igen och skönt känns det. Hur kul och mysigt det än är att vara utomlands så är alltid hemma bäst.
Jag och Jonas åkte med Martin hela vägen och från första stund pojkarna satt tillsammans i framsätet så blev de som fnissande små barn. Munnarna slutade aldrig prata om bilar, bilar och mer bilar. Vad är det med denna besatthet egentligen?
Första stoppet var i Köpenhamn där vi skulle gå på Tivolit och äta och kanske åka någonting på en berg- och dalbana men det mesta var stängt och en del resturanger serverade ingen mat pga att det hade regnat kvällen innan och mycket vatten hade runnit in så de inte kunde laga mat och det fanns inget varmvatten i hela staden.
Så for vi kom ut ur landet och in till Tyskland och Autobahn så blev båda pojkarna glada. Martin, för han fick ju nu köra som en tok och Jonas för att vi var i Tyskland.
Han har en facination över detta land som jag inte förstår. Det har ingenting med att göra om kriget (fastän är en historie-människa så är han inte en spn där) utan mer om någon annat.
Och när det vart kö på Autobahn som nästintill stod still så passade pojken på att sätta sig ut igenom fönstret för att röka. För i min familj är vi inte sådana som stannar tusen gånger på en resa, speciellt inte för att röka.
Nästa anhalt var Berlin. Underbar stad med underbar mat! Om man åker sit måste man gå på resturangen Hell oder Dunkel och äta deras 300grams schnizel och dricka deras hemmakryddade brännvin. Har man inte gjort det så har man missat något underbart!
Muren och historian med staden, hur sorlig och tragisk den än må vara så är det ett av de bästa stoppen på resan och jag och Jonas har redan pratat om att åka dit och till München nästa gång vi har råd.
Venedig, Venedig älskade underbara stad! Finns förevigt i mitt hjärta och jag vill tillbaka inom kort!
Italien är nog ett av mina favoritländer. De har uppfunnit allt bra; spagetti med köttfärsås, glass, pizza, alba-calba (pasta carbonara), fantastiska kläder och skor, vin, champange.. Allt det bästa med livet. Och helt otrloligt vackert är det också. Fantastiskt.
Kroatien. Varmt, men väldigt bra. Jag har en ny favorit-rätt till min lista; blitva. Underbart, stekt mangold/spenat med vitlök och stekt mosad potatis. Wünderbar.
Meningen med utlandsresa för mig är nog mest att få uppleva ny mat, nya smaker. Att bli brun och bada är ju förstås trevligt och mysigt men maten är det viktigaste. Semester för mig är nog egentligen ny mat och att få ligga på stranden och läsa. Mer än så kräver jag inte. Kanske lite trevligt sällskap då.

RSS 2.0