Kräks.

Jag fick något virus eller någonting förut i veckan och var sjuk sen i måndags, vilket betyder att jag missade en veckas praktik. Fatta! Det är ju det här man ser fram emot hela resten av skoltiden! Så jag är arg. Huvvaligen.

Getegott! Höhö..

Rosmarin och timjan kryddad getfilé med äggröra.
Gryta på getbiff och getentrecote med poatismos med blomkål.


Behöver jag säga att det var godare än förväntat eller?

Från levande till i min mage.

Okej, nu när praktiken har börjat så känner jag att jag måste berätta om det. Trots att dagarna har varit korta så är det liksom intensivt för jag försöker att suga in all kunskap jag kan! Men min första dag där var ju då igår och förmiddagen gick åt att visa mig vart saker var och alla djuren. De har en hel del getter och fem katter, en hund och två hästar. Sen mockade vi och gav alla djuren mat. Efter lunchen så var det 5 killingar som skulle slaktas för hon kunde ha kvar alla så då fick jag vara med på det. Jag tycker inte att det är så hemskt egentligen, jag tror tillochmed att dom dör när man skjuter dom med den där pistolgrejen som ska göra dom medvetslösa. Det enda som är obehagligt tyckte jag, var när de dödsryckte. En svängde runt med huvudet så det sprutade blod överallt. Mindre trevligt faktiskt..
Men efter det så fick jag titta på när han flådde och tömde geten och fick lära mig i vilken ordning man skär och var man ska bryta av benen så det blir lättast. När han skar vid juvret för att kunna flå den första killingen så såg jag att det kom ut mjölk och då visade det sig att hon hade en liten bebis i magen! Så då öppnade han livmodern så jag fick se fostret och det var kanske 1 decimeter stort och helt färdigutvecklat förutom att det inte hade någon päls. Man kunde se vilken täckning den skulle ha, klövarna och allt! Det var supercoolt! Efter allt var uttaget och flått så hängde vi upp dem så köttet ska bli mört.
Efter lunch idag så tog vi en av hästarna och åkte släde på ett spår ute i skogen. Underbart vackert! Det var sånt där perfekt väder idag och det var helt sagolikt mysigt! När vi kom tillbaka fick jag skjuts hem eftersom att den killingen som jag hade varit med på underhela slakten fick jag ta med hem och äta! Just nu ligger den hos Tommy och Ann-Louise där Tommy ska stycka den och jag ska få följa med dit och lära mig det. Så jag kommer vara med hela vägen från när den levde tills den ska ner i min mage! Så coolt!
Bää!

I don't remember you.

Nu är det vardag igen. Skolan har börjat, jag har prov imorgon i mikrobiologi och jag måste plågas med tidiga mornar. Men jag måste bara stå ut den här veckan för sen bär det av på praktik i 3 veckor hos Inger i Offne och jag ska vara på hennes gård där hon har getter! Åh, vad jag längtar! Få ha på sig skitkläder som luktar apa varje dag och jobba lite med kroppen istället för bara med huvudet. Pappa kommer nog inte gilla det, han hatar alla djur lukter. Ibland är det nästan som om han vet att katten ska gå på lådan innan han ens gör det, lite läskigt.. Men han får hålla för näsan och jag får duscha!
Jag har kommit på en ganska konstig sak. Jag brukar ju ha ont i knäna och så men när jag har mensvärk samtidigt så gör det typ 3 gånger ondare. Blir det typ tryck neråt eller? Helt sjukt tycker jag. Måste fråga doktorn när jag ska dit.
Who says I can't get stoned?
Turn off the lights and the telephone
Me and my house alone
Who says I can't get stoned?

Who says I can't be free?
From all of the things that I used to be
Re-write my history
Who says I can't be free?


It's been a long night in New York City
It's been a long night in Baton Rouge
I don't remember you looking any better
But then again I don't remember you

Who says I can't get stoned?
Call up a girl that I used to know
Fake love for an hour or so
Who says I can't get stoned?

Who says I can't take time?
Meet all the girls on the county line
Then wait on fate to send a sign
Who says I can't take time?

It's been a long night in New York City
It's been a long night in Austin too
I don't remember you looking any better
But then again I don't remember you


Who says I can't get stoned?
Plan a trip to Japan alone
Doesn't matter if I even go
Who says I can't get stoned?


It's been a long night in New York City
It's been a long time since 20, too
I don't remember you looking any better
But then again I don't remember, don't remember you


2011

Vaknade med ont i halsen, snorig och ont i näsan. Så nu jävlar blir det åka av på isen!
Kära mor är stolt fotograf.

RSS 2.0